Lichtflits therapie met Energist VPL Ultra 

Energist ontwikkelde het gepatenteerde Energist VPL™-systeem voor permanente ontharing en huidverbetering, dat de kracht van een laser combineert met de hoogste veiligheid voor de huid. VPL staat voor Varied Pulsed Light.

De Ultra VPL werkt volgens principe van selectieve absorptie van licht (golflengte 500 tot 950 nm) welke omgezet wordt in warmte. De behandelingen zijn gebaseerd op korte lichtflitsen die tijdens één flits een reeks variabele, snelle blokpulsen genereren. Deze variabele pulsen zorgen ervoor dat oververhitting van de huid wordt vermeden.

photo-rejuvination-treatment-397x458jpgVLP voor huidverbetering

Na het flitsen denkt de huid dat er een beschadiging is en geeft een seintje aan de fibroblasten om de huid te helen. Hierdoor wordt het collageen netwerk hersteld en worden rimpeltjes en lijntjes opgevuld. De huid oogt gladder en voelt elastischer aan.

Tijdens flitsen gaan ook pigmentvlekjes en haarvaatjes licht opnemen. Indien voldoende energie werd opgenomen, zullen sommige vlekjes/haarvaatjes (afhankelijk van grootte, diepte en kleur) verdwijnen. Er zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig om resultaat te gaan zien. Wanneer dit niet het geval is, zit de vlek of haarvaatje te diep om succesvol te kunnen verwijderen met lichtflitsen. 

Een kuur voor huidverjonging bestaat uit gemiddeld 5 behandelingen. De behandelingen kunnen met een tussentijd van 4 weken herhaald worden.