Lichtflits therapie met Energist VPL Ultra

Energist ontwikkelde het gepatenteerde Energist VPL™-systeem voor permanente ontharing en huidverbetering, dat de kracht van een laser combineert met de hoogste veiligheid voor de huid. VPL staat voor Varied Pulsed Light.

De Ultra VPL werkt volgens principe van selectieve absorptie van licht (golflengte 500 tot 950 nm) welke omgezet wordt in warmte. De behandelingen zijn gebaseerd op korte lichtflitsen die tijdens één flits een reeks variabele, snelle blokpulsen genereren. Deze variabele pulsen zorgen ervoor dat oververhitting van de huid wordt vermeden.VPL voor definitieve ontharingTijdens het flitsen gaat het melanine (pigment) in het haar het licht absorberen en wordt zó verwarmd dat de omliggende cellen afsterven. Het haar wordt verwarmd tot max. 70°C voor ten minste 1 milliseconde. Hierdoor wordt de haarwortel vernietigd en kan het geen nieuw haar produceren. Let wel dat enkel de haren die nog met de haarwortel verbonden zijn (haren in de groeifase) definitief verwijderd kunnen worden. Gemiddeld zijn daarom 8 behandelingen nodig om elk haartje in de groeifase aan te flitsen. Het aantal behandelingen is ook afhankelijk van de haarkleur, het gebied dat wordt behandeld en de huidskleur.

 

Niet alleen het melamine in het haar maar ook in de huid kan licht absorberen en warm worden. Daarom moet bij een donkere huid met lagere energie gewerkt worden en zijn meerdere behandelingen nodig. De beste resultaten worden behaald als de haarkleur donker, en de huidskleur vrij licht is.